Matematik

forskrift for f - eksponentiel funktion

17. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Uden hjælpemidler:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at
f(1) = 2 og f(3) = 18

a) bestem en forskrift for f.

y = b *a^x    ( x,y) = (1,2)  og (x,y) = (3,18)

b*a^1 = 2     b = 2/a = 2/3

a^2 = 18/2 = 9    a = 3

forskrift:

f(x) = 2/3 * 3^x

er det korrekt lavet ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: forskrift for f - eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.