Fysik

Ækvivalenspunkt for massetiltrækning mellem månen og jorden

18. maj 2010 af heater (Slettet) - Niveau: A-niveau

 halløjsa jeg er blevet i tvivl om hvordan jeg skal finde længden fra jordens centrum til der hvor F_jord + F_måne = 0

ved at bruge formlen F=G*M*m/radius^2 (x^2) kan jeg aldrig få F = 0.... hvad skal jeg gøre istedet? (er især i tvivl om jeg skal bruge rumskibets masse et sted)

G = 6,6742*10^-11

M_jorden = 5,98×10^24 kg

M_måne = 7,35*10^22 kg

M_rumskib = 30.320 kg


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan er dine udregninger?


Svar #2
18. maj 2010 af heater (Slettet)

fandt ud af at ækvivalenspunktet er når F_jord = F_måne 

G*M_jord*m_rumskib/r^2 = G*M_måne*m_rumskib/R^2

så kan man isolere

M_jord/r^2 = M_måne/R^2

men nu er jeg i tvivl er forholdet M_jord/M_måne = r^2/R^2 ?

i så fald kan man vel gøre et eller andet med adstanden mellem jord og måne


Svar #3
18. maj 2010 af heater (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#2+3: Hvad angiver dine forskellige r'er?


Svar #5
18. maj 2010 af heater (Slettet)

 jeg tror det er henholdsvis radius fra månens kerne og radius fra jordens kerne, men er ikke helt sikker


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#5: I så fald regner du forkert. Du skal regne fra ét udgangspunkt som enten skal være jordens centrum eller månens centrum.


Svar #7
18. maj 2010 af heater (Slettet)

hvad skal jeg gøre hvis det er fra jordens centrum? jeg kan vel bare give den ene R^2 (jordens) dens rigtige værdi i 2. også solve månens R^2 værdi


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#7: Nej.

Du skal finde den afstand fra jordens centrum, hvor de to kræfter vil udligne hinanden. Prøv at opstilling et udtryk der giver dig kraften fra månen men som funktion af afstanden fra jordens centrum.


Svar #9
18. maj 2010 af heater (Slettet)

jeg undersøgte det lige og r = afstanden mellem objekternes massecentre i meter. 

og afstanden fra månens og jordens massekerne er 313000 KM

den længde er samtidig længden mellem jord og rumskib + rumskib og måne (313.000 km = R+ r)

g*M*m/x^2 = g*M*m/(313.000-x)^2


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#9: Exactly - løs nu for x (helst uden lommeregner).

Husk dog på, at de to store M'er ikke er det samme.


Svar #11
18. maj 2010 af heater (Slettet)

 i85.photobucket.com/albums/k53/konerboy/Fjord.jpg

jeps her er løsningen tusind tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Ækvivalenspunkt for massetiltrækning mellem månen og jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.