Matematik

Funktioner

18. maj 2010 af Abigym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej:)

Jeg har lige en opgave jeg sidder lidt og grubler over.

I året 2003 blev der konstanteret 1222 tilfælde af modermærkekræft i Danmark. I de følgende år voksede antallet af konstanterede tilfælde med 5,5 % om året.

a) Jeg har benyttet oplysningerne til at opstille en model, der beskriver udviklingen i antallet af konstaterede tilfælde af modermærkekræft i årene efter 2003.

Med en model menes der jo en forskrift, men jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal stille den op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af AMelev

Du skal først definere dine variable
x = tid efter 2003 (målt i år) og f(x) = antal modermærkekræft i DK

Så skal du afkode dine oplysninger 1222 tilfælde i 2003 betyder, at din startværdi  (x = 0) er 1222
Antallet vokser med en fast procentsats pr x-enhed, dvs en fast vækstrate r = 5.5%
Det skal fortælle dig, at du har med en eksponentiel vækst f(x) = bax at gøre, hvor a = 1 + r og b = f(0)


Svar #2
18. maj 2010 af Abigym (Slettet)

Tusind tak for hjælpen:D


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.