Fysik

laplaces lov

18. maj 2010 af jesperher (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en masse dataer fra udførte forsøg,.,

disse dataer er så indsat i et regneark, og lavet regressionerne af dem.. men!

vi har formlen, m*g = b*i*l

og jeg skal finde b... intet problem at isolere b, som sådan, men problemet er at jeg jo har en masse forskellige værdier til de forskellige variabler..

og kan ikke se at jeg kan bruge mine regressioner til at finde b... hjælp??

(har kigget på den opgave der ligger her på studieportalen, men den hjalp ikke)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilke forskellige værdier er varieret igennem forsøget?


Svar #2
18. maj 2010 af jesperher (Slettet)

i første forsøg er det strømstyrken "i", og i andet forsøg er det længden


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Og I har holdt de andre størrelser konstant? Dvs., at du i begge forsøg ønsker at finde den magnetiske feltstyrke, B, og har en værdi for massen af ledningen og længden af ledningen, der er i magnetfeltet/strømstyrken i ledningen?


Svar #4
18. maj 2010 af jesperher (Slettet)

ja,,eller,, jeg har flere værdier for massen, (alt efter længden, eller strømstyrken)


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. maj 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Omskriv din ligning i #0 til:

For varieret I:

mg/L = B*I

For varieret L:

mg/I = B*L

Du kender venstresiden i begge tilfælde, og kan derfor fitte til en funktion af typen:

y = a*x, hvor y vil være en konstant, mens x vil være den størrelse, du varierer. Proportionalitetskonstanten vil da være magnetfeltstyrken, B.

Alternativt kan du blot bede Excel (brug dog et mere professionelt program. :) ) om at beregne din B-værdi direkte ud fra hver måling:

B = mg/(IL).


Svar #6
19. maj 2010 af jesperher (Slettet)

ahh,, (tror jeg nok)

jeg bruger ti-nspire cas (kan ikke finde ud af excel)

jeg prøver mig lidt frem med det, og skriver igen her i tråden, hvis jeg går i stå.. men takker forløbigt for hjælpen..


Skriv et svar til: laplaces lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.