Matematik

Funktion / fordoblingskonstant / lineær regression?

19. maj 2010 af pifo (Slettet)

 
Nogen, der kan hjælpe mig med denne opgave? Gerne med super-pædagogisk forklaring ;-)
Tak


Gennem en årrække har man på Sable Island optalt antallet af unger, som gråsælerne fik. Nedenstående tabel viser sammenhørende værdier af antal år efter 1970 og antal unger.

Antal år efter 1970: Antal unger:
0 : 700
8 : 2500
11 : 3400
14 : 5200
17 : 7500
20 : 11000
23 : 16.000
27 : 25.300


I en model kan antallet af unger som funktion af antal år efter 1970 med tilnærmelse beskrives ved en funktion af typen

f(x) = ba^x


hvor f(x) er antal unger, og x er antal år efter 1970.

a) Bestem tallene a og b.
b) Bestem fordoblingskonstanten for f.
c) Benyt modellen til at bestemme den årlige procentvise tilvækst i antal unger.
d) Bestem det årstal, hvor der ifølge modellen vil være 50000 unger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2010 af peter lind

Brug regressionsanalyse på de data


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2010 af AMelev

f(x) = bax er en eksponentiel vækst

a) Lav eksponentiel regression, så får du hele forskriften og kan angive a og b

b) Benyt formlen for fordoblingskonstant

c) a = 1 +r, hvor r er vækstraten, altså den årlige procentvise tilvækst

d) f(x) = 50000 - løs ligningen


Skriv et svar til: Funktion / fordoblingskonstant / lineær regression?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.