Matematik

Ligning til rentestykke, hjælp?

20. maj 2010 af FuzzPanda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Undskyld overskriften, jeg ved godt det ikke er et rentestykke, det er fordi jeg var ved at regne et rentestykke ved siden af da jeg skrev dette, det var en ren tanketorsk.

Her er den opgave jeg har svært ved:
I år 2000 var der 7600 danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.
I de følgende år voksede antallet af danskere, der havde en årlig indkomst på mindst
1 million kr., med god tilnærmelse med 1300 om året.

a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af danskere med en årlig
indkomst på mindst 1 million kr.
Det gjorde jeg så: y=1300*9+7600

b) Hvor mange danskere vil ifølge modellen have en indkomst på mindst 1 million kr. i 2009?
????

Jeg har prøvet adskillige gange, men syntes ikke resultaterne jeg får når jeg regner opgave b virker sandsynlige.
Hvad får i den til? hvordan regnes den rigtigt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

a)       y=1300*9+7600  forkert der står en udvikling i din opgaveformulering derfor skal x være en variabel. 
 y = 1300x+7600     x er en variabel

b     y=1300*9+7600     y=16700 indbyggere.   Der er tale om en massiv vækst i antallet af millionærer i Danmark, men det er sandt


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 - Svaret i b) er ikke regnet korrekt ud. Da 9*13 = 117, fås

y(x=9) = 1300*9 + 7600 = 11700 + 7600 = 19300


Skriv et svar til: Ligning til rentestykke, hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.