Fysik

N = Kg ??

20. maj 2010 af MetskiBetski (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle ;D

jeg sider med en opdriftsformel som jeg skal bruge til udregning af opdriften på min ballon, men jeg skal også finde tyngdekraften så jeg ved om min ballon kan flyve.  Ft = m * g

Her skal jeg bruge ballonens masse i kg men jeg har den kun i N..
- nogle der kan hjælpe mig med at omregne 1N til kg?

Tak på forhånd
- Mette ;D


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2010 af mathon

 så længe massen af den fortrængte luft mfor
 er større end massen af ballonen mballon
 er
 den resulterende kraft opadrettet dvs bærende


Svar #2
20. maj 2010 af MetskiBetski (Slettet)

Dette ved jeg godt, men for at regne dette ud skal jeg bruge ballonens masse i kg.
- har dog i mellem tiden fundet ud af hvordan jeg gør dette ;D

Opdriftsformlen:
Fop = ρomg * Vballon * g → Fop =1,29kg/m^3 * 0,352734m^3 * 9,82N/kg → Fop = 4,468N
Vores ballon kan kun flyve hvis opdriften er større end tyngde kraften, der tynger ballonen mod jorden, der for udregner vi nu tyngdekraften(Ft)
Masse = newton/tyngde acceleration → m = f/g → m = 1N/(9,82N/kg) → m = 0,10kg
Ft = m * g → Ft = 0,10kg * 9,82N/kg → Ft = 0,9882N
Vi kan nu konkludere at vores ballon kan flyve fordi:
4,468N > 0,9882N
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2010 af mathon

ballonen kan svæve
så længe:
 

                       Fres = Vballon·ρluft·g - mballon·g

                       Fres = mluft·g - mballon·g

                       Fres = (mluft - mballon)·g > 0

                       mluft - mballon = Fres/g > 0
dvs
                       mluft - mballon > 0

dette opnås, når Vballon er stort
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Det er meget svært at se hvor du får de forskellige værdier fra.

Kan du ikke skrive hele opgaveteksten her, så bliver det lidt lettere at forstå, hvad du laver.


Skriv et svar til: N = Kg ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.