Matematik

HJÆLP TIL SKRIFTLIG MATEMATIK!!

21. maj 2010 af EnjoyYourLife (Slettet)

Hvordan beregner man højden af en trekant??

Der står en masse i min bog, om siderne, areal og vinkler MEN, jeg kan intet finde om hvordan man regner en højde, og kan heller ej finde nogle former.

Håber på at I kan hjælpe :-)

God weekend og aftenbajere ;O)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

du kan bl.a. omskrive areal formlen, (isolerer h)

A = ½*h*g

h = 2A/g

ellers kan jeg ikke komme i tanker om nogen formel lige nu :P


Svar #2
21. maj 2010 af EnjoyYourLife (Slettet)

Okay tak, men det virker lidt forvirrende da jeg ikke kender arealet.

Og at man skal bruge højden for overhovedet at kende arealet??

Hmm :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Højden fra en vinkelspids i en trekant står vinkelret på den modstående side, så den vil dele trekanten i to retvinklede trekanter. man kan så benytte formler i en af disse til at finde højden. Betragt f.eks. højden fra vinkelspids B. Den står vinkelret på siden AC. Kalder vi højdens fodpunkt for D, er trekant ABD en retvinklet trekant med siden AB = c som hypotenuse, og højden hb som den ene katete. Der vil da gælde, at

sin(A) = hb/c ,

og det vil sige, at vi kan finde hb , hvis vi kender siden c og vinkel A. Tilsvarende kan vi også finde hb , hvis vi kender siden a og vinkel C, dvs:

hb = c·sin(A) = a·sin(C) .

Det er i virkeligheden en af sinusrelationerne, der er tilføjet lidt ekstra mening. Tilsvarende gælder relationerne for de to andre højder:

ha = c·sin(B) = b·sin(C) ,

hc = b·sin(A) = a·sin(B) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2010 af mette48 (Slettet)

Det ville være rart at se hele den oprindelige opgavetekst. Det gør det nemmere at hjælpe og jeg tror den er noget du har overset i opgaveteksten.


Svar #5
24. maj 2010 af EnjoyYourLife (Slettet)

Tak for hjælpen!! :-) Opgaven er nu løst!! :-)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL SKRIFTLIG MATEMATIK!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.