Matematik

bestem koordinatsættene til B og C

22. maj 2010 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: A-niveau

heej folkens

sidder fast med en opgave

A(4,3) er et punkt i planen. En linje l er bestemt ved at den går gennem punktet A og har normalvektoret (1,2). En anden linje m i planen bestemt ved at den ligeledes går igennem punktet A og den er ortogonal på l.

a) bestem en ligning for hver af linjerne l og m.

l's skæringspunkt med y-aksen kaldes B, og m's skæringspunkt med x-aksen kaldes C.

b) bestem koordinatsættene til pukterne B og C.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2010 af AMelev

a) ligning for linje i planen: a(x-x0) + b(y-y0) = 0, hvor (x0,y0) er et kendt punkt og [a,b] er normalvektor til linjen. Du kender det hele - sæt ind og reducer. m er vinkelret på l, så du kan bruge tværvektoren til l's normalvektor som normalvektor til m. Indsæt det i linjens ligning.

b) Skæringspunkt med 2. aksen: x = 0. Sæt ind og beregn 2.koordinaten
Skæringspunkt med 1. aksen: y = 0. Sæt ind og løs ligningen.


Svar #2
23. maj 2010 af IraQiiia (Slettet)

hmm det forstod jeg minus da Matematik ikke er min stærke side..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2010 af AMelev

Prøv lige at læse det grundigt igen - både mit svar OG oplysningerne i dit eget spørgsmål.
Det har aldrig været meningen, at opgaverne skulle regnes for jer her. Prøv nu lige selv først.


Svar #4
23. maj 2010 af IraQiiia (Slettet)

ok jeg prøver igen hehe


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2011 af alcent (Slettet)

Hmm hvordan finder du frem til den linje det går mellem punkt B og C?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2011 af AMelev

Læs oplysningerne i opgaven grundigt!
Det er oplyst, at det er linjen l, som der er fundet ligning for i 1. spørgsmål.

 


Skriv et svar til: bestem koordinatsættene til B og C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.