Matematik

bestem afstand mellem punkterne

25. maj 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

UDEN HJÆLPEMIDLER

en funktion f er bestemt ved

f(x) = 2 * x^-1

Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(2,(2)).

y = -1/2 * (x - 2) + 1

= -1/2x + 2

Tangenten t skærer førsteaksen i punktet A og andenaksen i punktet B.

bestem afstanden mellem punkterne A og B.
 

A ( 4, 0) og B ( 0 , 2 )

√4^2 + 2^2 = √20


Jeg ved at jeg har lavet opgaven korrekt, men er der en formel man kan skrive til at bestemme afstanden eller lign. ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2010 af NejTilSvampe

ja det er der mensandten. den kaldes afstandsformlen ;)

og det er sådan set bare pythagoras ligesom du har gjort.

afstanden mellem punk A(x1,y1) og B(x2,y2) er 

√ [ (x2-x1)2 + (y2-y1)2

så vidt jeg husker.. du må ikke hænge mig op på det, jeg hader udenadslære, så det glæder mig at se at du har fulgt din intuition frem for at slå en formel op ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2011 af JohanneKristensen (Slettet)

 Jeg vil lige høre, om der er nogen som ved hvordan man finder A og B punkterne?

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af mathon

tangentligning
                                                                 y = -(1/2)x + 2
på akseskæringsform
                                                                 (x/4) + (y/2) = 1

skæring med x-aksen dvs y = 0
                                                                 (4,0)

skæring med y-aksen dvs x = 0
                                                                 (0,2)
 


Skriv et svar til: bestem afstand mellem punkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.