Matematik

Løs f'(x)=0

25. maj 2010 af bkacky (Slettet) - Niveau: A-niveau

f er bestemt ved f(x)=x+2sin(x)

og jeg skal bestemme f'(x)=0

jeg fandt f'(x) vha TI89 og får

f'(x) = 0,0349*cos(x)+1

hvis jeg så sætter det lig med nul og får lommeregneren til at solve, får jeg FALSE.. nogen der ved hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af peter lind

Det får du fordi det giver cos(x) = -1/0,0349 <-1, så den ligning har ikke nogen løsninger. Noget andet er at den fundne f'(x) er forkert. Det rigtige er f'(x) =1+2cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har højst sandsynligt sat din lommeregner til at omdanne vinkler i grader istedet for radianer. Den afledede er

f'(x) = 1 + 2·cos(x) .

Din constant 0,0349 er lig med 2·π/180 . Læg nu den lommeregner væk og løs problemet ad matematisk vej i stedet.

Du skal løse ligningen

1 + 2·cos(x) = 0, dvs

cos(x) = -(1/2) . I intervallet [0; 2π] er der de to løsninger

x = 2π/3 og x = 4π/3 .


Svar #3
25. maj 2010 af bkacky (Slettet)

tak for begge jeres svar...  #2 du har ret i at lommeregneren var sat til grader :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2010 af Knotz (Slettet)

f(x)=x+2sin(x)
f'(x) = 2cos(x) + 1

2cos(x) + 1 = 0
2cos(x) = -1
cos(x) = -1/2
x = cos.1(-1/2) = 60

Jeg skyder på at dit problem er, at du har glemt af indstille din lommeregner til at regne i radianer. Det gør det til noget værre rod.

At din ligning giver false på lommeregneren er ganske logisk, eftersom:
0,0349*cos(x)+1 = 0
0,0349*cos(x) = -1
dvs.
cos(x) = -1/0,0349 = -28,7
og da cosinus pr definition ligger i [-1;1], er det øjensynligt forkert.


Skriv et svar til: Løs f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.