Matematik

To opgaver uden hjælpemidler

25. maj 2010 af Alkymisten (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der kan forklare/vise hvordan man løser disse?

Opgave 1

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x2-4x-5

Bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

Opgave 2

Funktionen f(x)=b·xa opfylder, at

f(2)=2 og f(4)=16

Bestem tallene a og b

Hjælp bedes.

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2010 af B4L (Slettet)

 I opgave 2 sætter du f(2)=2 og f(4)=16 ind i hver sin funktion f(x)=b·xa.

Så det hedder, 2=b*2a og 4=b*16a, så sætter du de 2 overfor hinanden og beregner a. Og derefter sætter du a ind i en af dine nye funktioner så kan du beregne b :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2010 af bQnne (Slettet)

 Opg. 1) Du skal finde ud af hvilke løsninger der er for at f(x) = 0. Enten sætter du udtrykket "x^2 -4x-5" lig 0 eller også sætter du ind og regner.

Opg 2 kan jeg huske at jeg har gennemgået en vild nem måde, som var indlysende lige til at gå til, men jeg har sgu glemt fremgangsmåden! :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2010 af B4L (Slettet)

#2 jeg forstår ikke opg 1. kan du uddybe den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Løs ligningen

x2 -4x -5 = 0

(2.-gradsligning) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2010 af B4L (Slettet)

 Nåår ja #4... meget nemt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -

Opg 2 er også behandlet tidligere i dag i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=851392 


Svar #7
25. maj 2010 af Alkymisten (Slettet)

En eller anden bliver nød til at VISe hvordan man løser opgave 2. Jeg forstår godt at sætte ind, men at sætte dem overfor hinanden??


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2010 af gs1905 (Slettet)

(16=b*4^a)/(2=b*2^a) <=>

8=2^a <=>

a=3

16=b*4^3 <=>

16=b*64 <=>

b=16/64 =1/4


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 - eller se tråden, der henvises til i #6.


Skriv et svar til: To opgaver uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.