Matematik

eksamensopgave vektorer

26. maj 2010 af phr3ak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Savbukkens ben er en del af planen β, med ligningen:

36y − 5088 + 5z = 0

Af hensyn til stabiliteten monteres to stænger. Den ene stang
går fra punktet G=(30; 2,75; 15) og står vinkelret på planen β. Stangen følger linjen med
parameterfremstillingen, som er vedhæftet.

Hvordan bestemmer jeg længden af denne stang? 


Svar #1
26. maj 2010 af phr3ak (Slettet)

Vedhæftning 

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2010 af drunken-dunkey (Slettet)

Hej :D

Da planet står vinkelret på stangen kan, kan du bruge formlen for afstand fra punkt til plan (du behøver slet ikke at tænke på stangens parameterfremstilling):

e = (n * P) / |n|

, hvor e er afstanden, n er planets normalvektor, og P er punktet. udregningen vil se sådan ud:

e = ((0*30) + (36*2,75) + (5*15)) / (√(02+362+52)

e = 4,787


Svar #3
26. maj 2010 af phr3ak (Slettet)

Jeg vedhæfter lige et billede af savbukken.

Du misforstår opgaven. Stangen går gennem punktet G. Stangen står vinkelret på planen, og følger en parameterfremstilling.

Vedhæftet fil:savbuk.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2010 af drunken-dunkey (Slettet)

#3

Nu har jeg selv lavet eksamenssættet og fået det rettet, så jeg ved, at det er rigtigt ;)

Der står ordret, at "den ene stang går fra punktet G og står vinkelret på planet β"... Derfor kan du gøre, som jeg beskrev (:


Svar #5
26. maj 2010 af phr3ak (Slettet)

Nåårh det er sgu da mig der er blank. Planet β hører til det modsatte ben. 

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: eksamensopgave vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.