Matematik

MATEMATIK!!!! HASTER :)

26. maj 2010 af Elizaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

 HEJ, 

DER ER ET SPØRGSMÅL SOM JEG ER USIKKER PÅ...

FUNKTIONER:

GØR REDE FOR BEGREBET FUNKTIONER OG DEFINITIONSMÆNGDE OG VÆRDIMÆNGDE FOR N FUNKTION.

FORKLAR BEGREBERNE MONOTONIFORHOLD FOR EN FUNKTION OG EN FUNKTIONS MAKSIMUM OG MINIMUM..

HÅBER I KAN HJÆLPE ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2010 af drunken-dunkey (Slettet)

Hej du

En funktion er en afbildning af sammenhørende x- og y-værdier. Definitionsmængden angiver det interval, funktionen strækker sig over på x-aksen, mens værdimængden angiver det interval, funktionen strækker sig over på y-aksen. hvis du har funktionen:

f(x) = x2 + x

Så er definitionsmængden lig med alle tal (R for "reelle tal") -> Dm(f) = R
Tilsvarende er værdimængden for denne funktion alle positive tal, da grafens toppunkt skærer x-aksen -> Vm(f): y≥0

Monotoniforhold kan oversættes til "hvordan funktionen ser ud". Her tænkes der på, hvornår funktionen er voksende og aftagende, og om der er nogle toppunkt (maksimums- og minimumspunkter)
For funktionen ovenover kan monotoniforholdet skrives således:

f er aftagende i x = ]∝;0]
f er voksende i x = [0;∝[
f har minimumspunkt i (0,0)

Jeg håber det gav mening alt sammen? (:


Svar #2
26. maj 2010 af Elizaa (Slettet)

 Det øverste er godt nok svært.. Men monotoniforhold gav mening ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2010 af drunken-dunkey (Slettet)

Man kan sige, at definitionsmængden fortæller noget om, i hvilke x-værdier funktionen gælder. Hvis du for eksempel har en ret linje: f(x) = 2x +3, så vil den jo i princippet fortsætte uendeligt i begge retninger. derfor gælder funktionen for hele x-aksen. Problemet opstår, hvis man fx har en funktion, med en kvadratrod, f(x) =√3x
Man må ALDRIG NOGEN SINDE dividere med negative tal - altså må det, der står under kvadratroden ikke give mindre end 0. For denne funktion er definitionsmængden altså Dm(f): x≥0

Se det billede jeg har lagt med op :D

Vedhæftet fil:Dm og Vm.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2010 af Whoopedazz (Slettet)

 Godt forklaret Drunken-dunkey :)

Kort sagt er DM de tal du kan putte ind i funktionen, og VM er så de tal du kan få igen.

Eksempel:
En ekspoentiel funktion skærer aldrig x aksen og er kun postiv, derfor vil DM(f) = R+  eller ]∝;0] .. altså alle positive tal.


Skriv et svar til: MATEMATIK!!!! HASTER :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.