Matematik

Ligning

27. maj 2010 af 02b25 (Slettet)

Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde ud og lave.

På tur i centret'

1. rulleskøjter

                  Positron: 799 kr     Bravoblade': 999 kr    X3: 1199 kr.

Familien Syvertesen tager på tur til centret.. Sten er på udkig efter et par rulleskøjter. Han han 650 kr.med

a: hvad er forskellen i prisen mellem de billigste og de dyreste?Min svar : Den dyreste1199 , og den billigste 799.

B: Hvor mange penge mangler Sten for at kunne købe de dyrste? Min svar:1199 kkr - 650 kr = 549 kr

c: Opstil en ligning  der viser, hvor mange han mangler i at kunne købe rulleskøjterne til 999 k. Jeg ved ikke hvad man skal ?  ....


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2010 af Anders521

I opgave a bliver spurgt om forskellen de billigste og de dyreste.  Forskellen mellem den dyreste og billigste rulleskøjte er x=1199-799. Forskellen mellem den dyreste og næstdyreste rulleskøjte er y= 1199-999.  Forskellen mellem den næstdyreste og den billige er z=999-799.

I opgave b er dit svar korrekt.

I opgave c har du to tal du skal bruge, nemlig Stens penge 650 kr og prisen af Bravoblade 999 kr. Derudover skal du have en variable X, som repræsenter de manglende penge Sten ikke har til rådighed for at kunne købe Bravoblade.

Et svar på opgaven kan så være 650+X=999.

Gi'r det mening?  :-)


Svar #2
27. maj 2010 af 02b25 (Slettet)

Ja nu forstår jeg det .-

Må jeg spørg om noget andet ... Hvis jeg har 4000kr i min konto , og kontoen giver 3,25´% i rente pr.år . Hvor meget står der i alt kontoen, når pengene har stået der i 2 år.,???


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2010 af Anders521

Okay du har 4000kr og banken giver dig en rente på 3,25% pr. år. Hmm..først find ud hvor mange kroner de 3,25% udgør af dine 4000kr dvs. X=(4000*3,25)/100. Det resultat  repræsenterer den rente du får i kroner efter ét år.

Læg dernæst resultatet til de 4000kr og så har du 4000kr+X efter et år. Efter to år så du må have 4000kr+2X (tror jeg).

:-)


Svar #4
28. maj 2010 af 02b25 (Slettet)

Hvad menner du 2x . alså hvorfor bruger du  x???


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2010 af Anders521

Jeg bruger bogstavet  X til at angive tallet  (4000*3,25)/100, som jeg ikke har regnet ud  - prøv selv, det er let  :-)

Det jeg mener med 2X er at når du har fundet ud hvad tallet X er, så ganger du med 2, idet du gerne vil have det fulde rentebeløb for første og andet år, og derefter lægger du dine 4000kr oveni.

Bemærk dog at jeg ikke er sikker det endelig svar du får er korrekt. Tal med en kammerat for at få dit svar bekræftet eller afkræftet. Hvem ved, måske det jeg siger er noget værre sludder.

Når det gælder matematik, skal man forholde sig kritisk til tingene. Mvh. Anders


Svar #6
28. maj 2010 af 02b25 (Slettet)

Så siger jeg .. 4000gange med 3,25/100 Det er 130 .

Så siger jeg 130 gange med 2 = det er 260 .

så tager jeg 4000+260= 4260 på to år.

Men jeg forstår bare ikke hvad 100 står for ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2010 af Anders521

Hej Koc koc,

Tallet 100 står ikke for noget, dvs. tallet skal betragtes i forhold til et andet tal. F.eks. hvis jeg bad dig om at fortælle mig hvad 13,25% er i decimaltal så ville du lave følgende udregning:

13,25/100=0,1325

Her spiller tallet 100 (ved division) rollen som en slags "konverteringsnøgle" - den ændrer dit procenttal til et decimaltal, i dit tilfælde.

Mvh. Anders


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.