Matematik

funktion for f

28. maj 2010 af Winther999 (Slettet)

f(x)=x^3+2x^2-3x

find nulpunkter, fortegnsvariant, monotoniforhold, ekstrema og krumningsforhold.

vil være fedt hvis nogle gad og lave den for mig. hurtigt tak:)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2010 af richgirl (Slettet)

Du skal ikke regne med at få folk til at LAVE dine opgaver for dig. Siden er til for, at folk kan få hjælp til selv at lave deres lektier. Det er virkelig en dum måde at spørge efter hjælp på!!!


Svar #2
28. maj 2010 af Winther999 (Slettet)

sorry. men vil godt have hjælp til:/?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2010 af mathon

find f '(x)


Svar #4
28. maj 2010 af Winther999 (Slettet)

hvordan:)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2010 af mathon

 
   f '(x) = (x3)' + (2x2)' - (3x)'


Svar #6
28. maj 2010 af Winther999 (Slettet)

hvad så derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2010 af mathon

hvad fik du?


Svar #8
28. maj 2010 af Winther999 (Slettet)

4 x??


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2010 af mathon

       f '(x) = (x3)' + (2x2)' - (3x)' = 3·x3-1 + 2·(2·x2-1) - 3·(1·x1-1)


Svar #10
28. maj 2010 af Winther999 (Slettet)

hvad så derefter??


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. maj 2010 af mathon

                              f(x) = x3 + 2x2 - 3x = x·(x2 + 2x - 3)  = x·(x+3)·(x-1)

                              f(x) = 0 for x ∈ {-3,0,1}

ekstrema kræver
                             f '(x) = 3x2 + 4 x - 3 = 0
                            
                                  x ∈ {(-2-√(13))/3 ; (-2+√(13))/3} ≈ {-1,86852;0,535184}
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. maj 2010 af DenP (Slettet)

Kig i din bog evt?


Svar #13
28. maj 2010 af Winther999 (Slettet)

hvad mener du med ekstrema kræver?

hvad med monotoniforhold og nulpunkter???


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. maj 2010 af mathon

 Jah
        hvordan erhverver man kørekort uden at tage teoritimer ved mindste indsats princip?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. maj 2010 af richgirl (Slettet)

læs lig om de forskellige ting i dine noter eller i din bog. Er ret sikker på, at der står en del omkring det, så er det nok nemmere for dig at forstår forklaringerne :)


Svar #16
28. maj 2010 af Winther999 (Slettet)

kan godt være. men er pænt lost i det her:s


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. maj 2010 af Anders521

* Hvad der menes med ekstrema er at du skal ud fra din funktion f bestemme eventuelle maksima og minima.

Hvis grafen for din funktion har et eller flere vandrette tangenter så har du fundet dine ekstrema, idet tangenterne har hældningskoefficient 0. For at bestemme koefficienten må du beregne den første afledede af f og sæt den til at være lig nul, hvilket Mathon gør (dog har jeg andre rødder end dem Mathon har regnet sig frem til).

Dernæst skal du bestemme fortegnsvariationen for den første afledede. Her vil et skema bestående af x-værdier og        f '(x)-værdier være nyttigt. For de x-værdier hvor f '(x)=0, har du så intervaller. I hvert af disse skal du afgøre om hvordan din funktionen opfører sig dvs. om den er stigende eller aftagende. Det gør du så ved at beregne en f ' - værdi i alle intervaller.

Herefter kan du afgøre hvilke ekstrema du har at gøre med dvs. lokalt/globalt maksimum/minimum. Håber det hjalp en smule. :-)


Skriv et svar til: funktion for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.