Matematik

cos - tan - sin

29. maj 2010 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hej folkens jeg skal til eksamen på tirsdag og har virkelig brug for jeres hjælp

da geometri  ikke lige er mit stærke side

på forhånd tak...

her er linken til en PDF fil da jeg har svært med at tegne figuren. 

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/071211_opgave_2HF_073_matC.ashx

det er opgave 4, både opgave a og b sidder jeg fast ved.

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2010 af Duffy

Find vinkel C vha cosinus

Find |AH| vha Pythagoras

Vinkel A findes som summen af vinklerne i de to mindre trekanter.


Svar #2
29. maj 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 tak

men du kan måske ikke sætte tal på dem, fordi jeg har virkelig prøvet at få det til at passe men får bare et mærkeligt tal

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2010 af mette48 (Slettet)

cosC=26/30

AH2=302-262

tan(vinkel BAH)=AH/13


Svar #4
29. maj 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 altså cos-1(26/30= vinkel C 29.9

og AH=kvartradrod af (30^2 - 26^2) = 15

og tan-1(15/13) = 49,1 

håber det er rigtigt rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2010 af Duffy

#2: "men du kan måske ikke sætte tal på dem, fordi jeg har virkelig prøvet at få det til at passe men får bare et mærkeligt "

Kunne du skrive dine udregninger, så er det lettere at hjælpe...


Skriv et svar til: cos - tan - sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.