Matematik

Mundtlig eksamen -bevis for konstanten b?

30. maj 2010 af oloval (Slettet)

Hej jeg sidder og øver til mdt mat og skal udlede formlerne (lave bevis) til bestemmelse af a og b i forskriften for eksponentielle funktioner: f(x)=b * a^x

Altså jeg skal lave et bevis for a og b

At udlede a er ikke noget problem. Gør det ved at bruge to punkter og sætte det ind i formlen for a.

Men kan simpelthen ikke finde ud af at bevise b.  jeg vil tro at jeg skal tage et punkt og sætte det ind i formlen for eksponential funktioner, og derefter isolere?

Please hjælp, da jeg sidder og koger rundt i det, og nok ikke giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2010 af mathon

 ja det er det, du skal

                    a =  (y2/y1)1/Δx                                Δx = x2-x1

                    b = y1/ax1


Svar #2
30. maj 2010 af oloval (Slettet)

Vil du ikke uddybe? ved du hvor jeg kan finde hele beviset for b, eller kan du evt udlede det?

og hvad betyder Δ? 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2010 af PeterValberg

Δ er det græske bogstav Delta, der i matematisk sammenhæng betyder differens (forskel)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
31. maj 2010 af oloval (Slettet)

Please uddyb med beviset for konstanten b


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2010 af Anders521

Prøv at følge beviset på hjemmesiden http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Eksponentielle_Funktioner

Mvh. Anders


Skriv et svar til: Mundtlig eksamen -bevis for konstanten b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.