Matematik

ligning

10. marts 2005 af Misser (Slettet)
Hey er der nogle der er søde at hjælpe mig med denne opgave...?
På et rektangulært bord skal den lange side være 1,5 m længere end den korte. Hvad skal bordets mål være, når dets areal skal være 3 m^2.
På forhånd tak!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

Bordet er rektangulært, så vi finder dets areal ved at gange de to sidelængder med hinanden.

Hvis vi kalder den korte side for x, må det gælde at:

x*(x+1,5)=3

som du så kan løse for x.

Svar #2
10. marts 2005 af Misser (Slettet)

okay.. tusind tak..
men skal man så bare løse den ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jep, og så finder du så længden af den korte side.

Svar #4
10. marts 2005 af Misser (Slettet)

okay...tak! kan det så passe at den korte side bliver 1,137458609...?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Ja, eksakt fås løsningerne

x = -3/4 ± sqrt(57/16)

Løsningen x = -3/4 - sqrt(57/16) er negativ og bortkastes, idet den er uden relevans i denne sammenhæng. Så bordets dimensioner (i meter) er

x = -3/4 + sqrt(57/16) = 1.1374....

og

x + 1.5 = 3/4 + sqrt(57/16) = 2.6374...

//Singularity

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.