Matematik

Hjælp vedrørende trekantsberegning (mat-b)

31. maj 2010 af flugu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.
Sidder og forbereder mig på skriftlig mat-b eksamen, og faldt i prøven uden hjælpemidler for en opgave der havde til formål at finde højden af en trekant.

På figuren ses en retvinklet trekant ABC, hvor nogle af sidelængderne er oplyst.
Bestem AB samt højden hc

AB findes ved hjælp af pytagoras:

a2+ b2 = c2

62 + 82 = c2

c2 = 36 + 64

c2 = 100

c = 10, AB = 10

hvorledes skal jeg finde højden hc , er usikker på hvordan jeg skal gribe den an.
Trekant er vedhæftet
 


Brugbart svar (9)

Svar #1
31. maj 2010 af mathon

                  

                                                  areal   =   areal
                                              (1/2)·a·b = (1/2)·hc·c
                                                     a·b   =  hc·c
                                                     8·6   =  hc·10
                                                   10·hc = 48 
                                                       hc  =  4,8
                                              
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af AmalieDa (Slettet)

Hvorfor skal man ikke gange med 1/5, når det er med i formlen??


Skriv et svar til: Hjælp vedrørende trekantsberegning (mat-b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.