Matematik

Optimering af et rektangel

31. maj 2010 af Idrawn (Slettet)

 Jeg er helt lost, så jeg håber nogen kan hjælpe :)

Opgaven lyder:

Der skal opsættes et stakit rundt om  en have. Stakittet skal bygges op af en hus mur. Stakittet, de tre andre sider skal laves af, er 20 meter langt. Bredden af haven betegnes ved x og længden af haven betegnes ved y.

Bestem y udtrykt ved x, og dernæst bestem x, så arealet af haven bliver størst mulig..

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Ikke helt sikker på hvad du mener med "Stakittet, de tre andre sider skal laves af, er 20 meter langt."

Men du vil få det største areal i forhold til omkreds når alle sider er lige lange (et kvadrat)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2010 af NejTilSvampe

 @Lubas, det er en kasse hvor top og bund mangler samt en af siderne.

2y + x = 20

y = -½x + 10

A = y*x = -½x^2 + 10x

find toppunktet i den andengradsligning. Jeg ved ikke om jeg har byttet rundt på bredde og længde, i så fald må du selv rette det.


Skriv et svar til: Optimering af et rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.