Matematik

Bestem, uden CAS!

01. juni 2010 af Laughian (Slettet)

 Hej!

Jeg sidder nu og træner lidt op til årsprøverne.
Så støder jeg på denne her:

opgaven hedder generelt: 

k=5,2*d^-0,21

k = varmeoverføringen
d = afstanden mellem glaslagene

Hvor mange procent skal man øge afstanden mellem glaslagene med, hvis man ønsker at reducere k-værdien med 5%?

Indtil videre ved jeg at man bestemmer faktoren k, ved: "hvis "k(varmeoverføringen)" vokser med k, så vokser y med k^a"

Den kommer til at hedde:

k^-0.21=0.95

Så er spørgsmålet: Hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af mathon

                      k2/k1 = (d2/d1)-0,21

                      d2/d1 = 0,95 -1/0,21 = 1,27667

som brøk         (d2-d1)/d1 = (d2/d1) - 1 = 1,27667 - 1 = 0,27667

i pct.               (Δd/d1)·100% = 0,27667·100% ≈ 27,7%


Svar #2
01. juni 2010 af Laughian (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!

Men jeg overvejede hvor d1 blev af efter første lighedstegn under "som brøk"?


Skriv et svar til: Bestem, uden CAS!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.