Matematik

Hjælp til en opgave

02. juni 2010 af UnknownMiss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej . håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave:

En funktion f er af typen: f(x)= b*x^a og det gælder at f(2)=4 og f(4)=64

Bestem tallene a og b ....

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2010 af mette48 (Slettet)

indsæt (2,4) og (4,64) i funktionen

derved får du to ligninger med a og b som ubekendte

løs disse ligninger eller find løsningsformlerne i din bog


Svar #2
02. juni 2010 af UnknownMiss (Slettet)

Kunne du ikke prøve at regne opgaven, måske med nogle andre tal, så jeg selv derefter kunne regne opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2010 af AMelev

y = f(x) = b*xa
De to punkter (x1,y1) og (x2,y2)

y1 = b*x1a  og y 2 = .....

y2/y1 = ..... (skriv det op på en brøkstreg)
Forkort med b
Brug potensregel (p/q)n = pn/qn
Tag log på begge sider
Isoler n

Prøv selv så langt du kan og skriv så igen, hvis du går i stå, men angiv hvor langt du er nået


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2010 af mette48 (Slettet)

En tilsvarende funktion gennem punkterne (2,2) og (4,32)

indsætter talparene fra punkterne

2=b*2a    og  32=b*4a

32/2=b4a /(b2a)

16=4a/2a

16=(4/2)a=2a

a=4

2=b*24

b=2/24=2/16=1/8

y=1/8 x4


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.