Kemi

Organisk kemi samt pH værdi..

03. juni 2010 af kp89 (Slettet)

To hurtige spørgsmål:

Når man i organisk kemi snakker om OH er det så hydrat eller hydroxid ?

F.eks: CH3CH2CH2CH2CH OH CH3 => hedder den så 2-hexahydrat eller 2-hexahydroxid? eller noget andet.

Og når man skal finde pH værdi af en blanding.

Hvordan skelner man så mellem om man bare skal bruge log elller om  man skal bruge log og så trække dette tal fra 14 ?

Er det når det hhv. er H3O+ eller OH-

PFT


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2010 af dnadan (Slettet)

1. For at navngive organiske forbindelser, skal du først se på, hvilken funktionel gruppe, som har højst prioritet. I dette tilfælde er det hydroxy gruppen, heraf får forbindelsen 'efternavnet' 'ol'. Herefter findes den længste kæde indeholdende den givne funktionelle gruppe. Her er der 6 carbonatomer, som benævnes hexan. Til sidst tælles hvor på kæden hydroxygruppen sidder, der tælles således at det LAVEST mulige tal fås, hvilket er 2. Hermed bliver forbindelsens navn

2-hexanol el. hexan-2-ol

2. pH er defineret som pH=-log([H3O+]) og pOH=-log([OH-]), sammenhængen mellem disse to ved 25 grader er givet ved:

pKv=14=pH+pOH

Dvs. hvis du har bestemt pOH, bestemmer du herefter pH ved at sige pH=14-pOH, med andre ord hvis du har taget -log til koncentrationen af basen(altså OH-).

Håber det hjalp en smule.

Mvh. Dan


Skriv et svar til: Organisk kemi samt pH værdi..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.