Dansk

Romantisme=det moderne gennembrud?

03. juni 2010 af Rikkee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, står og skal til dansk mundtlig eksamen her i starten af næste uge og har lige et spørgsmål.

http://www.emu.dk/gsk/skolebib/uv/forf/hca/romantisme.html , står der følgende: Første del af perioden mellem romantik og naturalisme (Det moderne gennembrud) kaldes Romantismen .

Er romantismen lig med det moderne gennembrud?..

Min tvivl opstod da jeg af min dansk lærer idag fik en mail omkring hvordan selve eksamensspørgsmålet var udformet, og hun skrev:  På spørgsmålet er angivet overordnet fokus: Litterært, sprogligt eller mediemæssigt område; opgaven har en titel f.eks. romantisme, det moderne gennembrud, argumentation eller lignende, osv..

Hun betegner dem altså som hver sin periode, som jeg læser det .. Er der hver sin periode, og hvis ja - hvad er forskellen så? nogen kodeord indenfor hvert emne, et link eller andte ville være super.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2010 af ramme2 (Slettet)

Nej romantismen er ikke det samme som det moderne gennembrud, det kom først senere. Romantismen kan betragtes som en videreudvikling af romantikken, men nogen kalder det et opgør med romantikken og litteraturhistorisk er det den periode der kom efter romantikken. Men det kan være vanskeligt at adskille romantikken og romantismen fra hinanden. Romantismen adskiller sig fra romantikken ved at personerne i litteraturen er mere komplekse og sammensatte. I romantikken er der ofte en happy ending. Det er der sjældent i romantismen.
 

Søren Kirkegård og Carl Bagger kan opfattes som romantistiske danske forfattere.
Prøv at tage testen romantismen.
 


Skriv et svar til: Romantisme=det moderne gennembrud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.