Matematik
matematik hjælp
12. marts 2005 af
Phennex (Slettet)
Hej.
Håber der er nogen der kan hjælpe, har fået stillet denne opgave til aflevering. og jeg kan ikke finde ud af at komme igang med den.
Opgave 25
Et elektrisk kredsløb består af et 12-volts batteri med en indre modstand på x ohm. Den energi E, der udvikles i kredsen, er givet ved
E=x*I^2
Hvor strømstyrken I er givet ved
I = 12 / (x+5)
a) Bestem E som funktion af modstanden x.
b)Find den værdi af modstanden x, for hvilken der udvikles den maksimale energi i kredsen.
Nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak ..
Håber der er nogen der kan hjælpe, har fået stillet denne opgave til aflevering. og jeg kan ikke finde ud af at komme igang med den.
Opgave 25
Et elektrisk kredsløb består af et 12-volts batteri med en indre modstand på x ohm. Den energi E, der udvikles i kredsen, er givet ved
E=x*I^2
Hvor strømstyrken I er givet ved
I = 12 / (x+5)
a) Bestem E som funktion af modstanden x.
b)Find den værdi af modstanden x, for hvilken der udvikles den maksimale energi i kredsen.
Nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak ..
Svar #1
12. marts 2005 af MMøller (Slettet)
indsæt hvad du ved om I på I's plads i E: E(x)=(144*x)/((x+5)^2) så er a løst
for at løse b skal du differentiere E - derefter sætte det fundne lig nul - finde ekstrema!
for at løse b skal du differentiere E - derefter sætte det fundne lig nul - finde ekstrema!
Skriv et svar til: matematik hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
