Fysik

Hvad er energibevarelse, nyttevirkning, effekt, og hvad er sammenhængen mellem de 3 ting og med energiomdannelse?

04. juni 2010 af kunni (Slettet)

Nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Prøv at søge på internettet eller kig i din lærebog. Det er temmelig indviklet at skulle besvare dette, så man kan forstå det på 150 ord. 

Du kan læse lidt også spørge, hvis du har brug for hjælp - bedste råd.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2010 af Woja (Slettet)

Jeg vil gerne prøve at hjælpe =)

Effekt[Watt] = Joule/sek.

ligesom f.eks Hastighed = Meter/sek.

joule er så en lille smule arbejde.

Nyttevirkning er forholdet mellem det arbejde du putter ind i en "ting" og det arbejde du så kan få ud af det. nyttvirkningen er altid under 1, da der altid går en smulearbejde tabt igennem diverse "ting"

f.eks. hvis du kobler en el-motor til at trække et hjul. Du måler den bruger 1200 Watt fra stikkontakten, men hjulet  drejer kun med hvad der svarer til at det får 1000 Watt. (det kan beregnes) Så kan el-motorens nyttevirking beregnes vha. nedenstående formel.

Nyttevirkning = Eud/Eind. -> 1000 Watt / 1200 Watt = 0,83

Jo bedre nyttevirking desto bedre energibevarelse, ku man vel sige. ?

Håber det gav lidt menning. Held og lykke med det :)


Skriv et svar til: Hvad er energibevarelse, nyttevirkning, effekt, og hvad er sammenhængen mellem de 3 ting og med energiomdannelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.