Matematik

Hvad betyder fremskrivningsfaktor??

05. juni 2010 af sarah0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad betyder fremskrivningsfaktor? hvad fortæller den??.. a=(1+r)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2010 af Isomorphician

Hvad funktionsværdien ganges med (stiger med), når enheden stiger med 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2010 af Bankier (Slettet)

r er renten ( væksten) 

Hvis du har 2000 kr som du sætter ind i banken og du får 2,1 % i rente årligt så har du efter 1 år

2000*(1+0,021) = 2042 kr


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2010 af ramme2 (Slettet)

Du skal bruge fremskrivningsfaktoren når du beregner rentes rente hvis renterne er lige store. Det gøres ved at addere væksten med 1  a = (1+r) 

Hvis den årlige rente er 5% og du skal finde ud af hvor stor den samlede rente er over en 10 årig periode kan du bruge fremskrivningsfaktoren til at beregne denne.    5% =0,05  procent betyder 100dele.

(1+0,05)10  = 1,0510 = 1,62889    De 1,62889 er fremskrivningsfaktoren for den samlede rente. For at finde den samlede rente r trækker du 1 fra      r = 1,62889-1 = 0,62889 = 62,9% 

Konklusion.  Fremskrivningsformlen er (næsten) uundværlig når man arbejder med rentes rente og kapitalfremskrivninger.  


Skriv et svar til: Hvad betyder fremskrivningsfaktor??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.