Tysk

rettelse af tysk "sætninger"

12. marts 2005 af Franky (Slettet)
Hej, er der nogle der vil rette disse "sætninger" som tilsammen udgør et tekst?
Jeg har gjordt hvad jeg kunne, så jeg håber i vil give en hjælpende hånd til at få det sidste på plads.
1)Historien handler om en dreng som hedder Roland.
•Die gesichte geht um eines Junge er heisst Roland.

2)Rolands forældre er ikke gift, fordi de hele tiden skændes, før deres bryllup.
•Die Eltern Roland sind nicht geheiratet, weil sie öfter gezankt vor Ihr Hochzeit.

3)Roland er 5 år og kan mange ting for eksempel kan han dække bord, lave suppe og stege kartofler.
•Roland ist 5 jahre alt, er kann viele dingen, z.b kann er Tisch decken, suppe machen und brate kartoflen.

4)Roland har aldrig set sin far han har nogle gange modtaget fødselsdagsgaver eller julegaver.
•Roland hat nie seine Vater gesehn, er hat erhielt geburstaggeschenk und weinachtsgeschink.

5)Rolands klasse kammerater fortæller om deres far men Roland ved ikke noget om sin far en dag spørger en pige Roland om Roland overhovedet har en far. Roland svarer at han bor et andet sted.
•Die mitschüler Roland erzhält um seine vater aber roland weiss nicht jemand um seine Vater. Ein Mädchen von Rolands Klasse fragt Roland am daer überhaupt seine Vater kennt Rolnad sagt da er wohnt woanders.

6)Når Roland kommer hjem, siger han til sin mor at han vil ovre for at besøge sin far, det gør han så. De tager til zoologiskhave.
•Wenn Roland kommt nach Hause, sagt er zu seine Mutter da er will seine Vater besuchen, da machen sie, Sie geht zu das Tierpark.

7)Om middagen tager de til zoologiskhaves restaurant der spiser de kylling og Roland må drikke så meget sodavand han ville.
•Am Michtag gehen sie nach Tierpark restaurant, sie isst Hänchen und Roland durft soviel Limonade trinken wie er wollte.

8)Lige pludselig løber Roland ud for at kaste op.
•Plötzlich Läufer Roland heraus zu sprucke.

9)Så vil Roland hjem.
•Dann will Roland nach Hause.

10)På banegården giver Rolands far Roland en kuglepind, Zeitschrift, und einem Kamm im Ledertui.
•Am Bahnhof geben Das Vater Roland ein Kugelschreiber, Zeitschrift, und einem Kamm im Ledertui.

11)Rolands far giver også Roland et hæfte fra zoo. Så siger Roland at han vil vise det til sine klassekammerater.
Das Vater Rolands geben Roland auch ein häft von tierpark. Dann sagt Roland dass er will seine mitschüler es zeigen.


12)I toget spørger Rolands mor om, om hun skal giftes med ham.
•In der Zug fragt die Mutter Roland, dass sie ihn heirate?

13)Roland svarer at han er en fremmed mand og hvorfor skal hun giftes med ham. Vi kan besøge ham en anden gang siger Roland.
•Roland sagt dass er ein fremder Man nist, und warum sie wollt ihm heiratet wollen`? Wir könen ihn ein anderen mal besuchen sagt Roland.

14)Jeg tror at Roland ikke var så glad for sin far.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

1) Die gesichte geht um einen Jungen, der Roland heißt.

2) ???

3) Roland ist 5 Jahre alt, er kann viel, z.B. kann er Tisch decken, Suppe kochen und Kartoffeln braten.

Vær lidt grundigere med at analysere sætningerne - finde korrekt køn, tjekke adjektivers bøjning, flertalsendelser, bisætninger osv. - før jeg ser på resten.

Svar #2
12. marts 2005 af Franky (Slettet)

#1 Jeg har jo gjordt det så godt jeg kunne, tysk er ikke min stærke side.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2005 af Karinz (Slettet)

Det overtage jeg. Karin

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2005 af Fingersen (Slettet)

#1: geshichte = Geschichte

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2005 af tita (Slettet)



4)Roland hat nie seine (Vater,m,nominativ, = sein)Vater gesehn(stavefejl=gesehen), er hat geburstaggeschenk(stavefejl =Gebuhrstaggeschenk) und weinachtsgeschink(Weihnachtsgeschenk)erhalten.

hmm vil give #1 ret i at der er mange fejl
du siger at du har gjordt dit bedste. jeg vil fortælle dig, hvad for nogle typer af fejl der er i sætningerne(de jeg kan finde)og prøv så igen at rette dine fejl...

5) navneord med stort, verbum 3.pers. pl.+en, fortælle om=Erzählen von + dat., ved bisætninger skal udsagnsordet stå tildsidst, at..=dass

6)bisætningsindlere, zu =styrer dativ dvs. (zu seiner Mutter, dass er seinen Vater besuchen will.) du skriver ofte da, overvej om det altid kan bruges,

7) stavefejl brug ordbogen,navneord med stort, isst skal i flertal,

8) udsagnsord i 3. pers sg. skal ende på t (läuft), stavefejl

10) tjek gentiv, geben* skal i 3 pers.,

11) stavefelj, navneord med stort, "will" skal stå tilsidst,

12) "in" styrer her dativ dvs at der bliver til "dem" (In dem Zug...,), "om hun" (ob sie), husk modalverbet (skal)

13) svarer (Antwortet) "Man" er med to nér (Mann)

prøv at rette dine sætninger... jeg vil gerne se på dine sætninger igen, når du har fået rettet de ting jeg har skrevet/hentydet til...

venlig hilsen
tita

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2005 af Karinz (Slettet)

Die Geschichte handelt von einem Jungen, der Roland heißt.
2)Rolands Eltern sind nicht verheiratet, weil sie sich schon vor ihrer Hochzeit immer gezankt haben.
(besser: weil sie sich schon immer, bevor es zur Hochteit kam, gezankt haben.)
3)Roland ist 5 Jahre alt und kann schon viele Dinge,z.b. kann er den Tisch decken, Suppe kochen und Kartoffeln braten.
4)Roland hat seinen Vater nie gesehen. Er hat einige Male Geburtstags- oder Weihnachtsgeschenke erhalten.
5)Rolands Klassenkameraden erzählen von ihren Vätern, aber Roland weiß nichts von seinem Vater. Eines Tages fragt ein Mädchen Roland, ob er überhaupt einen Vater habe. Roland antwortet, dass er woanders wohne.
5)Als Roland nach Hause kommt, sagt er zu seiner Mutter, dass er seinen Vater besuchen wolle. Das tut er dann auch. Sie gehen in den Tierpark.
6)Am Mittag gehen sie in ein Restaurant des Tierparkes. Sie essen Hähnchen, und Roland darf soviel Limonade trinken, wie er will.
7)Plötzlich läuft Roland hinaus, weil er sich übergeben muss.
9)---
10)Am Bahnhof gibt Rolands Vater ihm einen Kugelschreiber, eine Zeitschrift und einen Kamm im Lederetui.
11)Rolands Vater schenkt ihm auch ein Heft über den Zoo. Darauf sagt Roland, dass er es seinen Klassenkameraden zeigen wolle.
12) Im Zug fragt Rolands Mutter, ob sie ihn heiraten solle.
13) Roland antwortet, dass er ein fremder Mann sei, und warum sie ihn heiraten wolle. "Wir können ihn ein zweites Mal besuchen", sagt Roland.
14) Ich glaube nicht, dass Roland seinen Vater gerne mochte.

Skriv et svar til: rettelse af tysk "sætninger"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.