Matematik

to ligninger med to ubekendte

06. juni 2010 af KingOfPop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg ville lige høre om der er nogle der ved hvordan man regner to ligninger med to ubekendte ud? jeg synes ikke beviset giver meget mening.

tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2010 af Lekroya (Slettet)

Hvis du har to ligner der ser ud som følger:

ligning 1: 2*x+1 = 2*y
ligning 2: 4*y+x = 1

Start du med at isolere enten x eller y i den ene ligning. Lad os tage ligning 1, når du isolere y her ser ligning ud som følger: y=x+1/2 Dette putter man ind i ligning 2.

4*(x+1/2)+x=1 => 4x+2+x=1 => 5x=-1 => x=-1/5

Nu tage du dette resultat ind i ligning 1

2*(-1/5)+1=2*y => -2/5+1=2*y => -7/5=2*y => y=-7/10

Derfor er y=-7/10 og x=-1/5


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.