Matematik

Bevis for at f(x)=x^n f'(x)=nx^n-1 - tretrinsreglen

08. juni 2010 af Tynne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Håber der er nogle kloge hoveder der ude der kan hjælpe med et spørgsmål til tretrinsreglen.

Når jeg beviser f(x)=x^n f'(x)=nx^n-1 bruger jeg tretrinsreglen, men jeg kan ikke gennemskue hvorfor jeg starter ud med den brøk jeg gør:

(x0+deltax-x0)/deltax

Jeg burde vel have andenkoordinaterne øverst? Men for mig ser det ud som om det er første koordinatorne?

Håber at det var nogenlunde forståeligt

Hilsen Maren :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2010 af bbdk (Slettet)

Det har du ret i.
Først Δy (y2-y1) for sekanten.
Dernæst Δy/Δx ((y2-y1)/(x2-x1)) for sekanten.
Og til sidst hældningen for sekanten når x2→x1 som jo er ≈ tangentens hældning. (Δx→0).


Skriv et svar til: Bevis for at f(x)=x^n f'(x)=nx^n-1 - tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.