Matematik

Redegør for løsning af 2 ligninger med 2 ubekendte

08. juni 2010 af tobyandersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,


Jeg skal op til mundtlig matematik her på torsdag, og kan ikke rigtigt finde ud af følgende spørgsmål:


9. Redegør for løsning af 2 ligninger med 2 ubekendte9. Redegør for løsning af 2 ligninger med 2 ubekendte


På forhånd mange tak.


Med venlig hilsen

Tobias H.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2010 af bbdk (Slettet)

Isoler ubekendt1 i dine ligninger.
Sæt de 2 udtryk for ubekendt1 lig hinanden.
Isoler ubekendt2.
Erstat ubekendt2 i en af de oprindelige ligninger, med den fundne værdi.
Isoler ubekendt1.

f.eks:
3x = 12+15y ∧ 3y = 6x-6 ⇔
x = 4+5y ∧ x = 0,5y+1

4+5y = 0,5y+1 ⇔
4,5y = -3 ⇔
y = -(2/3)

3x = 12+15*(-(2/3)) ⇔
3x = 12+(-10) ⇔
x = (2/3)


Skriv et svar til: Redegør for løsning af 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.