Matematik

Hjælp til spørgsmål i mundtlig matematik.

09. juni 2010 af Julie1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Jeg skal snart op i mundtlig matematik, hvilket er min store skræk. Jeg er ualmindelig dårlig til faget, så jeg  vil blive virkelig glad, hvis jeg bare kan bestå.

Jeg har utrolig svært ved matematik, og kan næsten ingenting, hvilket går mig meget på. Hvis du har tid og overskud til, at kigge på lidt af det, ville det være en kæmpe hjælp.

Jeg er ikke ude på, at få andre til at lave det for mig. Det kan folk meget hurtig komme til at tro.. Jeg kunne godt tænke mig at høre andres forklaring på nogle af regnestykkerne. Måske forstår man det bedre, når andre forklare det, fremfor den læren jeg har til hverdag.

Her er spørgsmålene, som jeg kan risikere at komme op i:

 Funktioner - Lineære funktioner
Gør rede for forskriften y = ax+b
Forklar hvordan man afslører en lineær sammenhæng.
Forklar hvordan man bestemmer tangenten til grafen for en funktion.
Inddrag din rapport om Vækstmodeller og evt din rapport om Differentialregning


Funktioner -Eksponential og logaritme –funktioner
Redegør for Logaritmeregnereglerne.
Omtal karakteristiske egenskaber ved eksponentielle og logaritme -funktioner.

Vækstmodeller
Udled forskrift ud fra kendte funktionsværdier, og forklar hvad de indgående konstanter betyder for funktionen.
Fordoblings og halveringskonstanter.
Inddrag din rapport om Vækstmodeller

Vækstmodeller
Omtal forskellige typer vækst og deres karakteristiska.
Gør især rede for Potensfunktioner.
Udled forskrift for potensfunktioner ud fra kendte funktionsværdier.
Inddrag din rapport om Vækstmodeller

Klassisk geometri – Geometriske beviser
Midtnormalernes skæringspunkt samt et par beviser efter eget valg.

Geometri - Trigonometri
Defininér cosinus og sinus og omtal den retvinklede trekant.
Udled sinus og cosinusrelationerne.

Formler og ligninger
Udledning af løsninger til andengradsligningen.
Babylonsk løsning af 2. gradsligningen

Statistik og sandsynlighedsregning.
Du skal fortælle om hypotesetest
Gør rede for binomialfordelingen
Gør rede for binomialtest og χ2-test

Statistik og sandsynlighedsregning.
Gør rede for nogle statistiske deskriptorer – ikke grupperede og grupperede observationssæt.
Fortæl om anvendelsen af statistik og sandsynlighed ved hypotesetest

Funktioner og grafer - polynomier
Du skal fortælle om:
Parabler og Polynomier.
2. grads polynomiet – toppunkt!
Rødder

Funktioner og grafer - Differentialregning
Gør rede for begrebet differentialkvotient.
Udled differentialkvotienten for funktionen:f(x)=x^n, og for f(x)=1/x
Forklar sammenhængen mellem differentialkvotient og monotoniforhold.
Forklar sammenhængen mellem tangent og væksthastighed.
Inddrag din rapport om Differentialregning


Funktioner og grafer - Differentialregning
Forklar sammenhængen mellem differentialkvotient og monotoniforhold.
Forklar eventuelt ved hjælp af et eksempel, hvordan ovenstående kan bruges til at bestemme ekstrema
Aanvendelser af matematik
Inddrag din rapport om Differentialregning

Funktioner og grafer - Integralregning
 Redegør for Stamfunktioner.
Forklar om regneregler for integraler.


Funktioner og grafer – Integralregning
Redegør for Stamfunktioner.
Bevis sammenhængen mellem areal og integral


Anvendelser af matematik 
Redegør for hvordan man kan anvende matematik til afstandsbestemmelse
Andre anvendelser af matematik

på forhånd tak og god sommmer :)

- Julie


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Prøv at se på videoerne på disse hjemmesider.

www.frividen.dk/    , Se under Matematik.

bogwebs.systime.dk/mathweb12/mathwebhhxa/mathweb/MatVideoer/videoer.asp

Forklaringerne på denne side er, synes jeg, meget pedagogiske og det går i et godt og sendt tempo. I første halvdel av video'erne er der kun teori, og så sidste halvdel er der nogle eksempler.

Lidt af en mundfuld du spørger om så håber det hjælper lidt. =)


Svar #2
09. juni 2010 af Julie1991 (Slettet)

Ja jeg ved godt det er meget, men så er der vel også en større chance for, at jeg måske bare får hjælp til lidt af det :)

Du skal ihvertfald ha' tak for hjælpen. :)


Skriv et svar til: Hjælp til spørgsmål i mundtlig matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.