Matematik

Løsninf af ligning med graf

12. juni 2010 af mariauu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej:) hvordan kan man løse en ligning på en grafisk måde

fx: 2x - 4 = x + 7


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Man indtegner de to linjer y=x+7 og y=2x-4 og finder deres skæringspunkt, 1. koordinaten af skæringspunktet er så x.


Svar #2
12. juni 2010 af mariauu (Slettet)

hvordan indtegner man dem?
y=x+7 er det bare 7 op på y -aksen eller ??

Er virkelig dårlig til ligninger, hvilket dumt når jeg kan trække det til eksamen på mandag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

tallet foran x giver hældningskoefficienten, her er det tal 1. Hældningskoefficienten er så langt linjen går opad når men går 1 hen på x-aksen. 7 er højden af linjen der hvor x=0, altså linjen skal skære y-aksen med en y-værdi på 7, og hver gang man går 1 hen langs x-aksen skal y-værdien forøges med tallet foran x, her 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2010 af NejTilSvampe

 Lav et sildeben for hver af funktionerne, forbind punkterne med en streg (i det her tilfælde er det to rette linjer). Der hvor de skærer hinanden har du din grafiske løsning. Dette gælder alle former af funktioner.


Skriv et svar til: Løsninf af ligning med graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.