Matematik

udled formlerne for en regning af en expontielfunktion

13. juni 2010 af Jowtak (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal udlede formlerne for disse 2

a = (x2-x1)*kvrod(y2/y1)

b=y1*a^-x1

Jeg har underligt nok ikke de noter, er der nogle der kan skrive hvordan jeg gør? har ledt forgæves efter det i min mat bog.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af shaagerup (Slettet)

Givet

y1 = b*a^x1
y2 = b*a^x2

Formlen for a: Dividér ligning 2 med ligning 1

y2/y1 = a^x2/(a^x1) = a^(x2-x1) => a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

Formlen for b:

Isolér b i ligning 1. b = y1/a^x1


Svar #2
13. juni 2010 af Jowtak (Slettet)

Tak for svaret, er det bare sådan man udleder formlerne? :O


Skriv et svar til: udled formlerne for en regning af en expontielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.