Matematik

Skæringspunkter for 2 grafer

14. juni 2010 af iamlowlikeyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg skal finde skæringspunkterne for graferne for de to funktioner:

f(x) = x + 3
g(x) = x2 - 3x + 3

Er der nogen der kan forklare mellemregningerne?


Svar #1
14. juni 2010 af iamlowlikeyou (Slettet)

PS. Jeg ved godt at man skal sætte dem lig hinanden, og så isolere x.

Problemet er at der jo er to løsninger til x, og jeg ved ikke hvordan man løser det uden brug af lommeregner -
men jeg mener det skulle kunne gøres i hånden også?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2010 af NejTilSvampe

 f(x) - g(x) = 0

x^2 -3x +3 -x -3 = 0

x^2 -4x = 0

x(x-4) = 0 => x = 0 v 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2010 af ramme2 (Slettet)

# 1    Det er meget logisk at der er 2 løsninger til x, eftersom det er en ret linie der skærer en parabel (2 steder)


Svar #4
14. juni 2010 af iamlowlikeyou (Slettet)

Tak for svar!


Skriv et svar til: Skæringspunkter for 2 grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.