Matematik

asymptote og ligning

15. marts 2005 af mullerouge (Slettet)
Jeg har to opgaver i min aflevering der driller. Jeg ville blive glad hvis en eller anden ville hjælpe mig på vej.
1) g(x) = (3x^2+bx)/(x+a)
Grafen har asymptoterne x=2 og y=2x+10. Bestem tallene a og b.

Jeg mener at jeg burde kunne finde b ved at lave "omvendt" division, da det må være den skrå asymptote, men jeg kan ikke helt få det til at fungere i praksis.

2)Løs ligningen: x^4-2x^3-11x^2+12x=0

Jeg får intet ud af at sætte x udenfor en parantes, da jeg heller ikke kan løse en tredjegradsligning? Jeg har heller ikke nogen rødder at gætte på.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2005 af Duffy

Ej!

Det kan ikke være rigtigt at du giver op såååå hurtigt.

Rødderner er

{0, 1, -3, 4}


Duffy

Svar #2
15. marts 2005 af mullerouge (Slettet)

Ok, hvordan fandt du dem? Jeg kan bare ikke få det til at passe, når det hverken er en skjult 2.gradsligning eller x kan sættes ud.
Kan du måske også hjælpe med a og b?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2005 af Duffy

x^4-2x^3-11x^2+12x=0

x*(x-1)*(x+3)*(x-4) = 0


Den anden kan jeg ikke hjælpe dig med (da jeg ikke giver mig af med at lave polynomiers-division herinde), men jeg kan da sige at

...hvis x=2 er lodret asymptote så må
(x+a)=0 i x=2 [løs selv denne simple ligning!!]


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2005 af Duffy

...når du nu har værdien for a så skal du lave polynomiers-division med x-2 og styre på b så divisionen bliver det ønskede.


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2005 af Duffy

ØØØøøhhmmm...??

Er du med ??


Duffy

Svar #6
15. marts 2005 af mullerouge (Slettet)

Ok, mange tak for hjælpen!

Svar #7
15. marts 2005 af mullerouge (Slettet)

Ja, jeg er med nu! Jeg sidder bare og kører rundt i alle mine opgaver. Ved ikke hvorfor jeg altid udskyder mit problemfag til sidste øjeblik...

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2005 af Duffy

Det ved jeg godt !!

Problemer er som regel dem der kommer i sidste række...


Duffy :P

Skriv et svar til: asymptote og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.