Matematik

Differentialregning og den rette linje

14. juni 2010 af nepaldk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er blevet bedt om, at bestemme ligningerne for vendetangenterne til grafen givet ved forskriften: f(x) = 2x^4 - 8x^3 - 6x^2.

Er der nogle der kan hjælpe?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2010 af NejTilSvampe

 f'(x) = 8x^3 - 24x^2 - 12x = x(8x^2 - 24x - 12) = 0 

løs for x, så har du hældningskoefficienterne til tangenterne. Du skal så finde b i  "y=ax+b".


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2010 af mathon

vandrette vendetangenter:
                                                   f '(x) = 4x·(2x2 - 6x - 3) = 0
dvs.
                  for      x = (3-√(15))/2          x = 0              x = (3+√(15))/2

skrå vendetangenter:

                                                  f ''(x) = 12(2x2 - 4x - 1) = 0

dvs.

                for       x = (2-√(6))/2      og      x = x = (2+√(6))/2


Skriv et svar til: Differentialregning og den rette linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.