Matematik

matematik mundtligt, hjælp!

14. juni 2010 af hvemerdujegermig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Statistik
• Redegør for forskellen/lighederne imellem ikke-grupperede og grupperede observationer og de tilhørende beregninger og grafiske fremstillinger.
• Forklar hvordan man beregner ”varians” og "standardafvigelse" og hvad disse størrelser betyder.

Rentes- og annuitetsregning
• Forklar vha. en tidslinje hvad en "annuitet" er, og skitser tilblivelsen af A0- formlen (du må gerne føre beviset, men det er ikke krav).
• Forklar vha. en tidslinje hvad en "annuitet" er, og skitser tilblivelsen af An- formlen (du må gerne føre beviset, men det er ikke krav).

Lineær optimering
• Forklar forskelle og ligheder i fremgangsmåden ved hhv. maksimerings- og minimeringsproblemer.
• Forklar betydningen af ”følsomhedsanalyse” og hvordan en sådan analyse gennemføres.


Differentialregning og funktionsanalyse
• Forklar hvordan en differentialkvotient bestemmes ved sekant/tangent-metoden.
• Forklar sammenhængene imellem en funktion f, dennes afledede funktion f’ og den dobbelt afledede funktion f’’.

Polynomiumsbrøker
• Forklar hvordan man bestemmer asymptoter til polynomiumsbrøker.
• Forklar hvordan man bestemmer definitionsmængde og nulpunkter i en polynomiumsbrøk.
 

disse spørgsmål volde mig en del problemer :(

hvis I kan hjælpe, med bare nogle af dem, ville det være guld værd !!


Svar #1
14. juni 2010 af hvemerdujegermig (Slettet)

spørgsmålene om statistik har jeg fundet ud af, men please hjælpe med de andre folkens!


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2013 af aekpara (Slettet)

Hvem er du?? For jeg har også brug for hjælp til de spørgsmål og jeg skal op den 10..

Nogle af dem kan jeg hjælpe med fordi dem har jeg svaret på..


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2013 af mathon

Annuitet:

       
        A0 = y•(1+r)-1 + y•(1+r)-2 + y•(1+r)-3 + .......... + y•(1+r)-(n-1) + y•(1+r)-n = y • [(1 - (1+r)-n) / r]

 

        An = y•(1+r)1 + y•(1+r)2 + y•(1+r)3 + .......... + y•(1+r)(n-1) + y•(1+r)n = y • [((1+r)n - 1) / r]


Skriv et svar til: matematik mundtligt, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.