Matematik
Matematik hjælp
16. marts 2005 af
Phennex (Slettet)
Hey.
Nogen der kan hjælpe mig med at komme videre .. sidder fast i denne opgave.
g(x)=1/3x^3-25x^2+640x+1000
Jeg har fået afvide at g(x) betegner produktionsomkostninger i denne funktion er x antal tons af varen der produceres, f(x)betegner overskudet og i denne funktion betegner x varemængden i tons.
Så inden opgaven står der.
Virksomheden sælger hele den varemængde, der produceres, til en pris af 456 kr. pr. ton.
så lyder opgaven:
gør rede for, at overskuddet f(x) i kr. som funtion af varemængden x i tons er givet ved
f(x) = -1/3x^3 + 25x^2-184x-1000
Nogen der kan hjælpe?
Nogen der kan hjælpe mig med at komme videre .. sidder fast i denne opgave.
g(x)=1/3x^3-25x^2+640x+1000
Jeg har fået afvide at g(x) betegner produktionsomkostninger i denne funktion er x antal tons af varen der produceres, f(x)betegner overskudet og i denne funktion betegner x varemængden i tons.
Så inden opgaven står der.
Virksomheden sælger hele den varemængde, der produceres, til en pris af 456 kr. pr. ton.
så lyder opgaven:
gør rede for, at overskuddet f(x) i kr. som funtion af varemængden x i tons er givet ved
f(x) = -1/3x^3 + 25x^2-184x-1000
Nogen der kan hjælpe?
Svar #2
16. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
#1: Hvad skal spørgeren bruge en sådan kommentar til? Hvis du ikke kan hjælpe, så lad være med at skrive noget.
Phennex:
Omkostningerne ved produktion af x tons af varen er beskrevet ved funktionen
g(x) = 1/3x^3 - 25x^2 + 640x + 1000
Bruges opgavetekstens oplysninger, har vi, at indtægterne h ved salg af x tons af varen er
h(x) = 456*x
Fortjenesten (overskuddet) ved salg af x tons af varen er så
f(x) = h(x)-g(x)
Indsæt og regn.
//Singularity
Phennex:
Omkostningerne ved produktion af x tons af varen er beskrevet ved funktionen
g(x) = 1/3x^3 - 25x^2 + 640x + 1000
Bruges opgavetekstens oplysninger, har vi, at indtægterne h ved salg af x tons af varen er
h(x) = 456*x
Fortjenesten (overskuddet) ved salg af x tons af varen er så
f(x) = h(x)-g(x)
Indsæt og regn.
//Singularity
Skriv et svar til: Matematik hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
