Matematik
2. og 3.gradspolynomier
16. marts 2005 af
danielruhmann (Slettet)
Jeg har en aflevering for til i morgen i naturfag. I afleveringen skal jeg beskrive, hvilken betydning koefficienterne har for polynomierne. Men har ikke rigtig kunnet finde noget at gå ud fra. Foreløbigt er jeg kommet så langt:
2.grads:
a = har betydning for bredden af parablen, desuden om benene vender opad eller nedad.
b = har at gøre med, hvor toppunktet ligger henne. b's betydning, som koefficient, kan jeg ikke helt finde ud af, men kan man sige, at forudsat af, at a
For 3.grads:
Både a, b og c = har betydning for stejlheden. (Hvordan ved jeg ikke). Men jo højere a er, desto stejlere bliver kurven.
d=skæringen på y aksen.
Hmmm, måske fremstår opgaven lidt underlig. Men hvis nogen vil kommentere det jeg har skrevet, er i velkomne.
2.grads:
a = har betydning for bredden af parablen, desuden om benene vender opad eller nedad.
b = har at gøre med, hvor toppunktet ligger henne. b's betydning, som koefficient, kan jeg ikke helt finde ud af, men kan man sige, at forudsat af, at a
For 3.grads:
Både a, b og c = har betydning for stejlheden. (Hvordan ved jeg ikke). Men jo højere a er, desto stejlere bliver kurven.
d=skæringen på y aksen.
Hmmm, måske fremstår opgaven lidt underlig. Men hvis nogen vil kommentere det jeg har skrevet, er i velkomne.
Svar #1
16. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)
I andengradspolynomiet bestemmer konstantleddet c ligeledes skæringen med y-aksen.
Svar #2
16. marts 2005 af danielruhmann (Slettet)
Hmmm, er der ingen, der hurtigt kan give en definition af de forskellige bogstaver i polynomier? Hhv for 2 og 3 grads?
Svar #3
16. marts 2005 af danielruhmann (Slettet)
Hmmm prøver igen:
2.grad:
a = har betydning for bredden af parablen, desuden om benene vender opad eller nedad
b = en variabel der parallel forskyder parabelen i både x og y aksen
c = hvor parablen skærer y-aksen
3.grad:
Angående koefficienterne: (ved tredjegradspolynomiet (ax^3 + bx^2 + cx + d))
Både a og b = har betydning for stejlheden. Det er kompliceret at sige lige hvordan. Men jo højere a er, desto stejlere bliver kurven.
c = skæring på y-aksen
d = ? nogen der kan forklare?
2.grad:
a = har betydning for bredden af parablen, desuden om benene vender opad eller nedad
b = en variabel der parallel forskyder parabelen i både x og y aksen
c = hvor parablen skærer y-aksen
3.grad:
Angående koefficienterne: (ved tredjegradspolynomiet (ax^3 + bx^2 + cx + d))
Både a og b = har betydning for stejlheden. Det er kompliceret at sige lige hvordan. Men jo højere a er, desto stejlere bliver kurven.
c = skæring på y-aksen
d = ? nogen der kan forklare?
Skriv et svar til: 2. og 3.gradspolynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
