Fysik

Keplers 3. lov - sammenhæng

16. juni 2010 af kris02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder lige nu, og er igang med min 24 timers eksamen.. og et spørgsmål lyder:


forklar sammenhængen mellem planternes afstand og omløbstid om solen ud fra keplers 3. lov.

Jeg ved godt at den lyder som a^3/T^2=Konstant, og det er meget fint, at jeg også ved at når a = en afstand i AE og T = tid målt i sideriske år, så giver konstanten 1.

Kan også læse at jo længere ude planeterne er, jo længere tid er de om at komme rundt, og logisk nok.

Men hvad er sammenhængen? , hvorfor giver konstanten 1, og hvad kan jeg bruge det til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er bare praktisk at have enheder, hvor konstanten giver 1. Ikke andet end det.


Svar #2
16. juni 2010 af kris02 (Slettet)

okay fedt :)

- men er der ikke nogen større sammenhæng ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Næ.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

Eller, jo. Hvis du bruger specielle enheder som dem du nævner (eller CGS-enheder), så bliver de fysiske konstanter, der indgår i konstanten i Keplers tredje lov tilsammen 1.


Svar #5
16. juni 2010 af kris02 (Slettet)

okay tak :)

- så i morgen skal jeg bare sige at sammenhængen mellem dem er, at ved specielle enheder bliver konstanten = 1 ?

- men er der nogen sammenhæng mellem omløbstid og planeternes afstand (hvis du ved det):D


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2010 af peter lind

#5 Ja det er der nemlig Keplers tredje lov


Svar #7
16. juni 2010 af kris02 (Slettet)

thanks :)


Skriv et svar til: Keplers 3. lov - sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.