Matematik

Grafiske løsninger af ligninger?

21. juni 2010 af eop (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg er blevet stillet overfor opgaven, at skulle grafisk løse en ligning.
Er det bare at aflæse på en graf, hvad ligningen vil sige? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2010 af NejTilSvampe

 dvs. at du aflæser et skæringspunkt.

hvis du har f(x) = g(x)  så er løsningen der hvor de to grafer skærer hinanden.

Husk på at g(x) godt kan være 0 eller en hvilken som helst anden konstant men ideen i at løsningen er skæringen holder stadig.


Svar #2
21. juni 2010 af eop (Slettet)

 Så det er grafisk løsning? at finde skæringspunktet for to grafer? Skriver man så bare koordinaterne til det punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2010 af mette48 (Slettet)

Ofte vil du få en opgave som f.eks     4x+3=-3x+7

Skal du løse denne ligning grafisk gøres det ved at dele den i 2 funktioner

y=4x+3  og  y=-3x+7

De to funktioner tegnes i et koordinatsystem.

Skæringspunktes førstekoordinat, x aflæses. Dette er så løsningen for den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: Grafiske løsninger af ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.