Matematik

Reduktion: a(2+b)/a-b lig med 2?

08. august 2010 af multo26 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg får det til: 2a+ab/a-b

2a/a lig med 2 og ab/a lig med b og så minus b til sidst så der er 2 tilbage....


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2010 af Blueoil (Slettet)

a*(2+b)/a-b

(a*(2+b)-b*a)/a - Fælles nævner

(2a+ab-ab)/a - Gange ud

2a/a - Reducere

2 - Reducere

Det giver 2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2010 af JKaram (Slettet)

Er b under brøkstregen?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2010 af mette48 (Slettet)

Tilslutter mig #2s spørgsmål

er det kun a der er under brøkstregen forkortes brøken med a


a*(2+b)/a-b = 2+b-b = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2010 af JKaram (Slettet)

Men tror jeg ikke. Ofte laves den fejl herinde, fordi man ikke tænker med paranteser og dominerede regneoperationer.

Karam


Svar #5
10. august 2010 af multo26 (Slettet)

Det jeg selv har at gå ud fra er det der står til venstre for "lig med" oppe i overskriften. Ikke så hærdet i mat så jeg kan desværre ikke besvare jeres spørgsmål. Men tak for svarene...


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. august 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan da godt svare på spørgsmålet. Det er jo dig der har skrevet det ind :-)

Karam


Svar #7
11. august 2010 af multo26 (Slettet)

Hvis jeg tog et billede af det jeg har skrevet opgaven ind efter ville der stå: a(2+b)/a-b.

Det vil sige at du ved lige så meget som jeg.

Altså når der står / så er det præcis samme tegn der er brugt i opgaven, stregen er ikke vandret...

Hvis det ikke var det du mente, så har jeg ikke forstået spørgsmålet...


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. august 2010 af mathon

dvs

                 a·(2+b)/a  -  b = (2+b)  -  b = 2+b - b = 2

nøjagtigt som i #3
 


Skriv et svar til: Reduktion: a(2+b)/a-b lig med 2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.