Matematik

udregning af ligning

12. august 2010 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej har lige brug for hjælp til at finde x i ligningen:

350 kg=(x2*160 cm)/11880


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2010 af Isomorphician

- Gang med 11880 på begge sider

- Del med 160 cm på begge sider

- Tag kvadratroden på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2010 af hej01 (Slettet)

350 kg *11880=x2*160cm

(350 kg *11880)/160 cm = x2

Kvadratrod: (350 kg *11880/160 cm) = x


Svar #3
12. august 2010 af englo (Slettet)

okay tak.

passer det så med at x giver 161,2cm?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2010 af ramme2 (Slettet)

350kg = ( x2 *160 cm )/11880  ⇒   350kg *11880 = x2 *160cm   ⇒  x = √ ((350*11880)/160)    regn x  ud som er under kvardratrodsegnet. Måske skulle du droppe benævnelserne. Kvardratroden af cm og kg giver alligevel ingen mening.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2010 af ramme2 (Slettet)

161,2 kg½ / cm½     Men spørgsmålet er om du ikke blot skal droppe benævnelserne. Så bliver facit blot 161,2


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2010 af mette48 (Slettet)

Du bør ikke tage enhedderne med i ligningen

350 kg=(x2*160 cm)/11880

350=160x2/11880

350*11880=160x2

350*11880/160=x2

x=±√(350*11880/160)

det er ikke muligt at se på enhedderne om både den positive og den negative løsning kan bruges, men det kan være det kan ses af den oprindelige opgavetekst. Er du sikker på resultatet skal angives i cm?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2010 af JKaram (Slettet)

Nej enheder skal blive i, i matematik hvis og kun hvis at ligningen fra opgavestillers side er benævnt med enheder.

Karam


Skriv et svar til: udregning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.