Matematik

Matematik opg 16b og 14b

13. august 2010 af NejIkkeIgen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen sidder og laver mat men er gået I stå ved 2 opgave den ene er
Opgave 16b
I en trekant ABC er AB=x, BC=x/3 og AC=3x/4
a) bestem vinkel A
vha. cos relationerne har jeg fået vinkel A til 14,63 grader.
b)bestem x når arealet af trekanten er 13

T=1/2*b*c*sinA
13 =1/2*(3x/4)*x*sin(14,63 grader)
Når jeg så isoler x vha. cas lom. Får jeg to løsninger -11 og 11 kan det passe ??????????????????????

Opgave 14 b
Mellem to punkter A og B i to forskellige lande skal der etableres en vej APB. Prisen for stykket AP er 50 mio. kr. pr. km, og prisen for stykket PB er 60 mio. kr. pr. km.
A) bestem AP og PB udtrykt ved x, idet 0<x<46
b)bestem
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2010 af mette48 (Slettet)

Det er rigtigt at ligningen giver to løsninger, men da en længde ikke kan være negativ, kan du kassere -11

x=+11

14b

|AP| kaldes x

pris = 50mio *x+60mio *(46-x)

der mangler vist lidt tekst i b


Skriv et svar til: Matematik opg 16b og 14b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.