Matematik

Hjælp! Jeg sidder fast i en opgave!

14. august 2010 af jenniskibby (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model antages, at sammenhængen mellem en fisks vægt og længde er givet ved: f( x ) = 0,023x^2,777
hvor x angiver længden(målt i mm) og f( x) angiver vægten målt i mg
Bestem længden af en fisk der vejer 1000 mg.

- hvordan regner jeg den ud?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2010 af Economist (Slettet)

Opgaven er triviel, hvis du læser opgavebeskrivelsen. Du har en funktion, der beskriver sammenhængen mellem en fisk vægt og længde. Du får da opgivet et specifik fisks vægt og bedes da finde længden. Du skal naturligvis så indsætte den opgivne vægt i funktionen og beregne længden. Voila! 

Du kan ikke engang finde på et humanistisk spørgsmål, der ville være nemmere end dette, så der er ingen undskyldninger for ikke at kunne overskue sådan en opgavebeskrivelse og derefter ræsonnere sig frem til den helt og aldeles logiske konklusion.

Du har funktionen

f(x)=0,023x^(2,777)

og får at vide, at fiskens vægt er f(x)=1000 mg. Du indsætter da bare

1000=0,023x^(2,777)

og løser den simple ligning enten i hånden eller ved lommeregneren. I hånden

1000/0,023=x^2,777

x=(1000/0,023)^(1/2,777) = 46,8 mm.

Ergo er fisken altså lige knap 47 mm (4,7 cm) lang, når dens vægt er 1000 mg.


Skriv et svar til: Hjælp! Jeg sidder fast i en opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.