Matematik

Hjælp til opgave med at gøre prøve:S

16. august 2010 af ramuk (Slettet)

Hej.

Jeg sidder her og er lidt væk i en opgave som jeg godt kunne tænke mig at bruge lidt hjælp til.:S

Håber I kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2010 af himsen (Slettet)

y=xe^x+3x dvs. vi har y-3x=xe^x og y/x=e^x+3 ,  x≠0

Differentiere vi y fås:

y'=xe^x+e^x+3 =  ........................


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. august 2010 af Bankier (Slettet)

f(x) = x* e^x + 3*x

y ' = y+ (y/x)  - 3*x  

Du kan vise, om f(x) er en løsning til differentialligningen

Dette gøres ved at gøre prøve.

Højreside: indsæt dit f(x) som y

y ' = y+ (y/x) - 3*x

Venstreside: du differentierer dit f(x), som gerne skulle være lig dit y ' i din differentialligning

f ' (x) =  ( x* e^x + 3*x ) '

Hvis højreside og venstreside giver samme resultat, så er f(x) en løsning till din differentialligning.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med at gøre prøve:S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.