Matematik

Potens

17. august 2010 af cillek83 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan simpelthen ikke gennemskue måden at regne det her på:

81^0,25      Regel for decimalpotens anyone????

Ved det bliver 3 men jeg har brug for at vide hvorfor :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af Isomorphician

810,25 = 811/4 = (92)1/4 = ((32)2)1/4 = 32*2*(1/4) = 31 = 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. august 2010 af mathon

eller kort

              810,25 = (34)1/4 = 34·(1/4) = 31 = 3

...................

     (an)p= an·p


Svar #3
17. august 2010 af cillek83 (Slettet)

 Ahaa :)

Perfekt.. tusind tak


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.