Matematik
Lidt matematik hjælp
25. marts 2005 af
Myen (Slettet)
Hej jeg sidder med det her integrale, som jeg bare ikke kan få til at passe.
Integralet hedder: Kvadratroden af:(1 + (f'(x)^2))
Hvor f'(x) = 3x^(1/2)
Er der nogen der kan hjælpe mig med den? :)
Integralet hedder: Kvadratroden af:(1 + (f'(x)^2))
Hvor f'(x) = 3x^(1/2)
Er der nogen der kan hjælpe mig med den? :)
Svar #1
25. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Eftersom
f'(x) = 3x^(1/2)
har vi, at
sqrt(1 + f'(x)^2) = sqrt(1 + 9x)
Ifølge dit indlæg skal du evaluere
int[sqrt(1 + f'(x)^2)dx]
og dertil kan substitutionen t = 1 + 9x benyttes. Du skal ende med
int[f(x)dx] = 2/27*(1 + 9x)^(3/2) + k
hvor k E R er en integrationskonstant.
//Singularity
f'(x) = 3x^(1/2)
har vi, at
sqrt(1 + f'(x)^2) = sqrt(1 + 9x)
Ifølge dit indlæg skal du evaluere
int[sqrt(1 + f'(x)^2)dx]
og dertil kan substitutionen t = 1 + 9x benyttes. Du skal ende med
int[f(x)dx] = 2/27*(1 + 9x)^(3/2) + k
hvor k E R er en integrationskonstant.
//Singularity
Svar #2
25. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
#1: Rettelse;
"int[f(x)dx]" skal være "int[sqrt(1 + f'(x)^2)dx]"
//Singularity
"int[f(x)dx]" skal være "int[sqrt(1 + f'(x)^2)dx]"
//Singularity
Skriv et svar til: Lidt matematik hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
